Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile
Pentru a găsi modalitatea prin care să urmărim Simbioza industrială și să contribuim la succesul INSIGHT, este necesar să combinăm diferite perspective, cunoștințe și resurse.

Angajarea părților interesate a fost compusă din 60 de interviuri care au implicat 7 țări diferite.

Contribuțiile părților interesate și studiile de caz raportate în proiectul INSIGHT au arătat un interes generalizat în SUA de către mai multe sectoare industriale, permițând, de asemenea, să evidențieze diferite puncte de vedere asupra implementării IS.

Maturitatea companiilor aparent nu influențează accesul la acțiunile IS: întreprinderile mai în vârstă și cele mai tinere sunt la fel de interesate de IS, fie din sectorul public (46,67%) sau din sectorul privat (53,33%).

La fel cum sectoarele lor de origine sunt extrem de diverse, la fel acțiunile IS întâlnite sunt deosebit de diversificate. Cel mai frecvent tip de acțiune IS este Valorizarea materialelor (87%), în timp ce schimbul de energie este mai slab (23%).

Unele acțiuni incluse în valorificarea materială sunt: recuperarea deșeurilor animale din procesele de sacrificare transformate în făină proteică; valorificarea unui coproducție chimică la fabricarea îngrășămintelor și în procesul de tăbăcire; tratarea apelor uzate transformate în materiale de construcție compozite.

Profilele părților interesate intervievate în cadrul proiectului INSIGHT includeau abilități, competențe și cunoștințe necesare pentru a încadra profilul emergent al unui facilitator IS. Componența părților interesate ale INSIGHT reflectă multitudinea de contribuții în demararea IS, cu predominanța inițiativelor autorităților naționale / regionale și a problemelor privind deșeurile Companiilor

Provenind din 15 țări europene, acestea reprezintă o țintă multiplă structurată în: autorități publice (17%), companii private (15%), consultanți (23%), cercetători (15%) și cei care acționează deja ca facilitatori IS (15) %). Platformele IS de potrivire a resurselor au fost incluse în clusterul „Business Association”, datorită implicării BA în promovarea acestor instrumente în rândul întreprinderilor.

S-au constatat unele asemănări între consultanți și facilitatori, dar în comparație cu o expertiză concentrată a consultanților, facilitatorii arată o expertiză mai „generalistă”.

Pe lângă cele 5 țări ale partenerilor INSIGHT, părțile interesate provin din alte 7 țări europene (Croația, Olanda, Bulgaria, Franța, Luxemburg, Irlanda, Suedia), 2 țări non-europene (Turcia și Elveția) și Regatul Unit. Diversitatea țărilor dintre părțile interesate ale INSIGHT ne amintesc cât de răspândită este comunitatea IS.
Descoperiți proiectul INSIGHT
+
Facilitator de simbioză industrială - INSIGHT
+
AL PATRULEA BULETIN INFORMATIV EDUZWACE
+
Ce urmeaza dupa stabilirea Curriculumului INSIGHT?
+
SIMBIOZA INDUSTRIALĂ SUSȚINE EXCELENȚA ȘI SINERGIA ÎNTRE COMPANII
+
Studiile de caz INSIGHT și părțile interesate: cine sunt aceștia?
+
Primul program național de simbioză industrială
+
TOATE NOUTĂȚILE CNPCD
Proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă
Mai multe la: www.swiss-contribution.ro & www.swiss-contribution.admin.ch/romania