Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile
NISP a fost primul program național de simbioză industrială din lume.

NISP a fost inițiat ca trei scheme pilot în Scoția, West Midlands și Yorkshire și Humberside în 2003.

Unul dintre motivele succesului copleșitor al programului este modul în care a fost gestionat și livrat. Programul a funcționat cu o abordare operațională coordonată la nivel național, bazată pe o structură locală de livrare. Cunoașterea și cunoștințele echipelor NISP sunt agendele regionale specifice privind economia și mediul care au permis programului să aibă un impact atât de pozitiv în Marea Britanie.

Prin intermediul rețelei NISP, NISP identifică tranzacții profitabile reciproc între companii, astfel încât resursele subutilizate sau subevaluate (inclusiv energie, deșeuri, apă și logistică) să fie utilizate în mod productiv. Participanții NISP au inclus micro, întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și multinaționale / corporații din fiecare sector industrial. International Synergies a dezvoltat o metodologie dovedită de simbioză industrială, instrumente și sisteme care pot fi aplicate la orice scară și în orice economie bazată în jurul primului Program național de simbioză industrială din lume (NISP®).

NISP oferă un model dovedit care poate fi adaptat și replicat oriunde în lume. Din 2007 International Synergies a exportat modelul său NISP® în peste 20 de țări la nivel național sau regional printr-un model de consolidare a capacității. În plus, International Synergies a oferit consultanță strategică industrială și instruire pregătită în peste 10 țări suplimentare.
Ce urmeaza dupa stabilirea Curriculumului INSIGHT?
+
SIMBIOZA INDUSTRIALĂ SUSȚINE EXCELENȚA ȘI SINERGIA ÎNTRE COMPANII
+
Studiile de caz INSIGHT și părțile interesate: cine sunt aceștia?
+
Primul program național de simbioză industrială
+
Partenerii spanioli ai proiectelor INSIGHT și Design4Circle caută sinergii în contextul economiei circulare
+
AL TREILEA BULETIN INFORMATIV EDUZWACE
+
Simbioza Industriala Instruire facilitator
+
TOATE NOUTĂȚILE CNPCD
Proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă
Mai multe la: www.swiss-contribution.ro & www.swiss-contribution.admin.ch/romania