Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile
Carantina la care a fost supusă populația mondială din cauza COVID-19 nu a reușit să încetinească partenerii noștri, care continuă să lucreze activ la cea mai bună implementare a proiectelor și să încerce să ajungă la un număr cât mai mare de părți interesate.

În special, obiectivul proiectului INSIGHT, la care participă CETEM, este promovarea profilului profesional al unui facilitator de simbioză industrială în companii și în diferiți agenți publici prin proiectarea unui curriculum comun și a strategiei sale de învățare. Pe de altă parte, proiectul DESIGN4CIRCLE din AMUEBLA face parte din consorțiu, își propune să îmbunătățească și să promoveze educația designerilor de modă pentru a-și actualiza abilitățile, cunoștințele și a realiza un model de afaceri circular.

În cadrul acestei întâlniri, au fost analizate în profunzime nevoile identificate de ambele proiecte în rapoartele lor cu privire la cunoștințe, abilități și competențe cheie. S-a ajuns la concluzia că nevoile transversale sunt fundamentale pentru a implementa noi modele circulare de afaceri în industrie, evidențiind gândirea sistemică, crearea de rețele, mentalitatea antreprenorială, creativitatea etc., pe lângă alte abilități tehnice legate de sustenabilitate, managementul mediului, cunoștințe legislative chestiuni etc.

În conformitate cu noul Plan verde european, partenerii ambelor proiecte sunt conștienți de importanța proiectelor de formare care oferă părților interesate din industrie abilitățile necesare pentru a transforma economia și societatea spre o cale mai durabilă și inovatoare. Atât rapoartele proiectului INSIGHT, cât și DESIGN4CIRCLE pot fi vizitate pe site-urile web ale ambelor proiecte și puteți afla în profunzime toate detaliile și concluziile care au fost obținute prin analiza mai multor povești de succes și în timpul mai multor sondaje ale părților interesate.

În lunile următoare, ambii parteneri vor continua să se întâlnească periodic pentru a continua evaluarea altor tipuri de colaborări posibile, cum ar fi seminarii, ateliere etc.
Ce urmeaza dupa stabilirea Curriculumului INSIGHT?
+
SIMBIOZA INDUSTRIALĂ SUSȚINE EXCELENȚA ȘI SINERGIA ÎNTRE COMPANII
+
Studiile de caz INSIGHT și părțile interesate: cine sunt aceștia?
+
Primul program național de simbioză industrială
+
Partenerii spanioli ai proiectelor INSIGHT și Design4Circle caută sinergii în contextul economiei circulare
+
AL TREILEA BULETIN INFORMATIV EDUZWACE
+
Simbioza Industriala Instruire facilitator
+
TOATE NOUTĂȚILE CNPCD
Proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă
Mai multe la: www.swiss-contribution.ro & www.swiss-contribution.admin.ch/romania