Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile
Imaginea de ansamblu a Simbiozei Industriale (SI) se dezvolta pe zi ce trece. Există un interes din ce în ce mai mare fata de schimbul de cunoștințe și crearea parteneriatelor, după cum reiese din stabilirea mai multor rețele de simbioză industrială (SI) la nivel local și regional. Acest articol investighează rolul guvernelor locale în simbioza industrială. Acesta își propune să construiască un cadru teoretic care să explice modul în care guvernele locale pot reduce barierele din calea implementării simbiozei industriale prin aplicarea diferitelor moduri de guvernare.

Rezultatele arată că guvernele locale pot contribui prin politici eficiente la depășirea barierelor și, astfel, la intensificarea implementarii simbiozei industriale. În multe cazuri, guvernele locale pot sprijini functionarea simbiozei industriale prin coordonarea companiilor implicate in posibile schimburi materiale, oferind infrastructură și finanțare. Aceștia pot aplica, de asemenea, principii autoritare și de auto-guvernare pentru a elabora politici și reglementări care să sprijine dezvoltarea simbiozei, precum și mecanisme de planificare și control legate de propriile fluxuri de materiale și resurse.

Articolul poate fi descarcat de aici: ScienceDirect
Atelierul din cadrul proiectului (De)construct
+
Chestionarea grupurilor țintă din cadrul proiectului PLASTEAM+
+
Programul educativ INSIGHT
+
Cum pot guvernele locale să sprijine apariția simbiozei industriale?
+
Rolul fondului de inovare în Noua Afacere Verde
+
Facilitator de simbioză industrială - The INSIGHT Insider #3
+
Facilitator de simbioză industrială - Curriculum comun
+
TOATE NOUTĂȚILE CNPCD
Proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă
Mai multe la: www.swiss-contribution.ro & www.swiss-contribution.admin.ch/romania